Telefon

0612-265 65

E-post

info@solglantan.com

Adress

Kontorsvägen 1, 873 50 Väja

Search
Close this search box.

Kom i kontakt

För dig som klient

Välkommen till Solgläntan

Din fristad från en destruktiv livsstil som möjliggör personligutveckling

Vi arbetar med mindre behandlingsgrupper för yngre män i åldern 17-25 år vars problematik är missbruk av alkohol/narkotika eller processdroger såsom kriminalitet och spel. Solgläntan tar även emot klienter med psykosocial problematik och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi har tillstånd för 30st klienter fördelade på tre faser: Primärbehandling, Fördjupadbehandling och Utsluss.

Metod och arbetssätt

Klienters åsikter om våra faser

Fas1

Här är det en trygg omgivning med ett schema med mycket innehåll. Jag var inte motiverad alls när jag placerades, men att se andra ungdomar som var i fas 2 och 3, gjorde att jag också ville ha det dom hade. Motivationen att vilja leva mitt liv som nykter och drogfri går fortfarande upp och ner, där relationerna till personal och klienter som gått före, har varit det som fått mig fortsätta kämpa.

Vi har lektioner varje dag inom 12-stegsprogrammet där vi även går på AA/NA-möten på kvällen. På ledig tid äger Solgläntan en Fritidsgård med en musikstudio och varje lördag åker vi iväg på aktivitet.  

Fas2

Här får vi praktisera det vi lärt oss i fas 1 i vår egen vardag. Jag uppskattar att få lära mig handla ekonomiskt, laga min egen mat och ta hand om en lägenhet, vilket jag aldrig gjort tidigare.

Behandlingen är en fördjupning av 12-stegs programmet, men med mycket mer individuella uppgifter, efter vad just jag behöver.

Mer eget ansvar gäller för dagliga rutiner.

Fas3

Är en schysst blandning av att vara ute i det verkliga livet och samtidigt ha behandlingen i ryggen. Du kan välja att gå i skolan om dagarna eller om du hellre vill ha en praktikplats. Bra möjligheter finns att kvarstanna i Kramfors för den som vill, vilket jag kommer att göra då jag inte har något bra att återvända hem till.

Du har nu en egen lägenhet och ansvar själv för dagliga rutiner så som att ta dig till skolan, åka och träna och gå på AA/NA-möten.

Berättelse från Anton 19 år

”När jag kom till Solgläntan hade jag blivit av med precis allt jag värnat om i mitt liv. Ingen som litade på mig, fick inte bo hemma hos mina föräldrar, kände mig ensam och gick runt med en känsla av värdelöshet dagligen. Behandling var inget jag trodde skulle funka, det var ”för töntar och pundare” i min värld. I skrivande stund har jag varit på Solgläntan i tio snart elva månader. Har fått tillbaka relationen, tilliten och viljan att leva. Skulle beskriva det som att livsgnistan som knappt fanns när jag kom hit numer är som låga som brinner starkare för varje dag. Har nästan bara Solgläntan att tacka för detta. Jag har finare vänner och en finare gemenskap genom Solgläntan än någonsin tidigare i mitt liv. Så skulle jag rekommendera Solgläntan? Absolut.”

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit."

Biljard

Bastu

Gemenskap

“Tja Krille

Det gör ont att se dig kasta bort livet, men jag fattar att du kastar bort något som bara sviker.

Jag ser hur ditt hjärta är längst ner i viken.

Du har haft så jävla ont så du vet inte när du lider.

Det är inget du saknar men mycket du vill ha, du har ingenstans att gå men funderar på att dra.

Vart?

Om du visste vart du hamna skulle du nog stanna.”

Prata med en av våra referenser

Philip, 076-581 48 38, f.d klient på Solgläntan