Om oss

Solgläntans behandlingshem ligger i ett naturskönt område i Kramfors kommun. Våra närliggande flygplatser erbjuder direktflyg till Stockholm, Göteborg och Gällivare.
Solgläntans behandlingshem grundades 1992 av Berndt och Ritva Berglund. Deras ambition var att i en familjär atmosfär ge professionell behandling som skall ge klienten förbättrad livskvalite. Att med värme och kärlek skapa en allians byggt på tillit, vilket utgör grunden för en gynnsam behandling.
Denna ambition är vår ledstjärna än idag och det som gör vårt behandlingshem unikt.
Solgläntans behandlingshem drivs sedan 2012 av Jennie Edman och Patrik Af Jochnick Karlsson.
 
Jennie anställdes på Solgläntan 1998 och arbetar idag som föreståndare. Hon är utbildad alkohol och drogterapeut och har under åren vidareutbildat sig inom bl.a. Barn och ungdomspsykiatri, Kvalitetsrevision, Psykologi, Juridik, Kriminologi och Våld i nära relationer.
Patrik anställdes på Solgläntan 2010 och arbetar idag som behandlingsansvarig för fas 3. Han är utbildad Behandlingspedagog, samt inom MRT och vidarutbildar sig inom Nucentreradterapi  som bl.a bygger på Gestaltterapi, Mindfulness och ACT. 

VEM KAN KOMMA TILL SOLGLÄNTAN?

Solgläntans behandlingshem tar emot unga vuxna män mellan 17-25 år och vår behandling bygger på 12-stegsprogrammets filosofi.
Vi tar emot placeringar av LVU, LVM, SoL, Kontraktsvård och Vårdvistelse.
Klienter som enbart är i behov av nedtrappning från kemiskt missbruk alt, utredning inför  eventuell annan placering är också välkommen till Solgläntan. 
 

SOLGLÄNTAN ERBJUDER ÄVEN:

Utbildningar på företag om riskbruk, missbruk och beroende, samt uppbyggnad och genomförande av drogpolicy.
Kostnadsfri anhörigutbildning.
Sedan 2010 driver Solgläntan Kramfors kommuns öppenvård.
Kostnadsfritt handleder och utbildar Solgläntans behandlare våra uppdragsgivare.